توضیح کامل تازه ترین مدارک لازم برای اخذ پاسپورت در سال 1402 به همراه توضیح انواع پاسپورت و نحوه تعویض پاسپورت اکسپایر شده
قصد سفر به خارج از کشور را دارید؟ می خواهید سفری تفریحی را به همراه دوستان خود تجربه کنید؟ خیلی عالی است اما قبل از آن باید بدانید که برای سفر به خارج از کشور باید پاسپورت ایرانی و ویزای کشور مقابل را دریافت کنید. امروز با یکدیگر به طور کامل به بررسی مدارک مورد گرفتن و تمدید پاسپورت می پردازیم و در ادامه آن نیز به این موضوع می پردازیم که چه شرایطی نیاز است تا افراد با داشتن آن بتوانند گذرنامه و یا همان پاسپورت خود را دریافت کنند با ما همراه باشید.
چند نوع پاسپورت داریم؟
قبل از آن که به توضیح شرایط و مدارک لازم برای گذرنامه کشورمان بپردازیم، به معرفی انواع پاسپورت خواهیم پرداخت چرا که دانستن این موضوع می تواند دید بازتری از آنچه که می خواهید تهیه کنید به شما خواهد داد. پاسپورت کشور ما شاید جزو معتبرترین پاسپورت های دنیا نباشد اما بهرحال برای سفر به کشورهای دیگر اخذ آن نیاز است. ما در کشورمان 3 نوع پاسپورت داریم که هر کدام ویژگی های خاص خود را دارند:
پاسپورت گردشگری، پاسپورت دیپلماتیک و پاسپورت خدمت، 3 گذرنامه ای هستند که با در دست داشتن آن ها می توانید برای تهیه ویزای کشور هدفتان اقدام نمایید. اگر برای سفری تفریحی، زیارتی می خواهید پاسپورت خود را دریافت کنید، بهتر است بدانید که شما باید برای دریافت پاسپورت گردشگری اقدام نمایید.
گرفتن پاسپورت چه مدارکی نیاز دارد؟
خب بریم به سراغ اصل مطلب! چه مدارکی را باید با خود به دفتر پلیس +10 برده و به مامور آن تحویل دهیم؟ از جمله مدارکی که باید همراه خود داشته باشیم به شرح زیر هستند:
- کارت ملی و شناسنامه
- تصویر بیومتریک (توسط دفاتر پلیس +10 گرفته می شود)
- اجازه نامه محضری برای افراد زیر 18 سال
- اجازه نامه کتبی بازنشستگان نظامی از حفاظت یگان مربوطه
- اجازه نامه کتبی افراد نظامی از ارگان مربوطه
ذکر این نکته نیز ضروری است که افراد بالای 15 سال باید به صورت حضوری به دفاتر پلیس +10 مراجعه کنند. همچنین برای اطلاع از بی ارزش ترین پاسپورت های جهان می توانید عبارت “بی ارزش ترین پاسپورت های جهان لحظه آخر” را در گوگل سرچ کنید.
مدارک مربوط به آقایان
در کنار مدارک که هم برای آقایان و هم برای بانوان الزامی است، یکسری از مدارک دیگر برای هر مرد و زن به صورت جداگانه نیاز است که در ادامه به معرفی هردو آن ها می پردازیم. از جمله مواردی که باید آقایان در نظر داشته باشند می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
آقایان عزیز باید حتما به همراه خود کارت پایان خدمت را داشته باشند. اگر دانشجو هستید، باید از محل مربوطه نسبت به دریافت برگه معافیت تحصیلی اقدام نمایید و از آن جایی که این کار کمی زمان بر است، بهتر است از یکی دو هفته قبل نسبت به این کار اقدام نمایید تا در پیچ و خم راهروهای دانشگاه و سازمان معافیت تحصیلی گم نشوید.
نکته مهم در مورد آقایان مسن این است که اگر 50 سال به بالا دارید، نیازی به داشتن کارت پایان خدمت نیست!
مدارک مربوط به بانوان
اما در مورد بانوان عزیز نیز داستان کمی متفاوت است. به طور مثال اگر متاهل هستید باید اجازه همسرتان را به صورت محضری در دست داشته باشید. همچنین اگر همسرتان فوت کرده است، باید اصل شناسنامه باطل شده همسرتان و یا اصل گواهی فوت وی را همراه خود به مامور پلیس +10 تحویل دهید.
هزینه اخذ پاسپورت چقدر است؟
اگر قصد سفر به کشوری خارجی را دارید، به طور کلی باید خود را برای مقداری خرج و هزینه آماده کنید که اخذ و تمدید پاسپورت نیز از این قائده مستثنی نیست. هزینه های دریافت پاسپورت به شرح زیر است:
- پرداخت 1000 تومان برای دریافت فرم ثبت نام
- 3750 تومان در وجه شهرداری
- 75 هزار تومان در وجه نیروی انتظامی
- 15 هزار تومان برای انگشت نگاری
- 20 هزار تومان هزینه دادرسی
- 42 هزار تومان هزینه عکس و احراز هویت
- 30 هزار تومان هزینه دفتر
پاسپورت چند روزه میاد؟
شاید فکر کنید که پروسه دریافت پاسپورت خیلی طولانی باشد. اما در پاس باید بگوییم که اصلا اینطور نیست. چرا که مدت زمان حدودی برای دریافت پاسپورت چیزی در حدود یک هفته الی ده روز کاری است و از این لحاظ خیال خودتان را راحت بدانید. البته به این موضوع نیز باید توجه داشته بشید که در بعضی از بازه های سال که درخواست برای دریافت پاسپورت افزایش می یابد ممکن است این زمان کمی بیش از حالت معمول طول بکشد. به طور مثال در ایام اربعین و ایام عید نوروز به دلیل مسافرت های بسیاری که به کشور عراق و دیگر کشورهای جهان انجام می گیرد، دفاتر پلیس + 10 بسیار شلوغ شده و راه اندازی این سیل از جمعیت ممکن است کمی زمان بر باشد.
پاسپورت برای افراد زیر سن قانونی چگونه است؟
برای افراد زیر 18 سال که قصد دارند پاسپورت دریافت کنند، سرپرست خانواده که در وهله اول پدر خانواده محسوب می شود، با مراجعه حضوری و با در دست داشتن مدارک هویتی فرزند خویش می تواند نسبت به اخذ گذرنامه خود و فرزندانش اقدام نماید. توجه داشته باشید که افراد زیر 18 سال باید به صورت حضوری نیز در مرکز پلیس +10 حضور داشته باشند و اجازه محضری از والدین و یا قیم خود داشته باشند.
مراحل دریافت پاسپورت آنلاین چگونه است؟
اگر به دنبال دریافت پاسپورت به صورت اینترنتی هستید، باید بدانید که زیر ساخت چنین کاری در کشورمان در حال حاضر آماده نیست و شما عزیزان برای دریافت گذرنامه خود باید حتما به صورت حضوری به یکی از دفاتر پلیس +10 مراجعه نمایید. برای اطلاع از شرایط کامل گرفتن پاسپورت و مدارک لازم ان می توانید عبارت” شرایط گرفتن پاسپورت لحظه آخر” را در گوگل سرچ کرده و با مراجعه به این سایت تمامی موارد مربوط به پاسپورت را مطالعه نمایید.
تمدید پاسپورت و هزینه های آن
اگر از قبل پاسپورت دارید و می خواهید آن را تمدید نمایید، احتمالا می دانید که برای سفر به کشورهای خارجی 6 ماه اعتبار پاسپورت نیاز است. برای تمدید پاسپورت نیز باید همانطور که بالاتر نیز به آن اشاره شد، مدارک مورد نیاز را به مامور پلیس +10 تحویل دهید. هزینه های تمدید گذرنامه نیز همان هزینه هایی است که باید برای شناسه گذرنامه و فرمها، شهرداری، نیروی انتظامی، کارهای انگشت نگاری، هزینه دادرسی، احراز هویت و عکسبرداری، هزینه خدمات دفتری پرداخت کنید.
برای تمدید پاسپورت بدون کارت پایان خدمت باید چه کنیم؟
اگر کارت پایان خدمت ندارید و محصل هستید، باید ابتدا یک برگه معافیت تحصیلی را از دانشگاه و سازمان نظام وظیفه تهیه کنید و کارهای مربوط آن را مانند گذاشتن سفته و … انجام دهید و سپس با در دست داشتن مدارک زیر به یکی از شعبه های پلیس +10 مراجعه نمایید:
- فرم درخواست گذرنامه
- اصل شناسنامه متقاضی
- اصل گذرنامه قبلی
- اصل کارت ملی شخص
- دو قطعه عکس رنگی بدون هیچگونه موارد اضافی با پس زمینه سفید
- پرداخت هزینه اعلامی
- برگه معافیت تحصیلی
اعتبار پاسپورت چقدر است؟
در کشور ما اعتبار پاسپورت به صورت 5 ساله بوده و در طول این مدت می توانید به کشورهای مختلف جهان سفر کرده و لحظات نابی را به همراه خانواده و دوستان خویش رقم بزنید. همچنین در نظر داشته باشید که برای سفرهای خارجه باید پاسپورت شما حداقل 6 ماه اعتبار نیاز است.
پاسپورت اکسپایر شده چیست؟
پاسپورت اکسپایر شده به آن دسته از گذرنامه هایی گفته می شود که تاریخ انقضا آن ها گذشته است و شما عزیزان پس از مراجعه به یکی از شعبه های پلیس +10 نسبت به تمدید گذرنامه خود اقدام کرده و برای پاسپورت جدید خود اقدام نمایید. ذکر این نکته نیز خالی از لطف نیست که پاسپورت قبلی شما را پانچ کرده وبه شما برمی گردانند.
برنامه خوب است
شرایط اخذ و تمدید پاسپورت برای کودکان به چه صورته؟ ممنون میشم راهنمایی کنید.