پادویش

تحلیل آنچین چیست؟10 شاخص مهم تحلیل درون زنجیره ای را بشناسید!

تحلیل آنچین چیست؟10 شاخص مهم تحلیل درون زنجیره ای را بشناسید!

امکان دسترسی عموم به اطلاعات موجود در بلاکچین، ویژگی منحصر به ‌فردی است که در علم داده‌ها قابل بهره‌برداری است. ارزهای دیجیتال یک شبکه دارایی منحصر به فرد را شکل می‌دهند که فعالیت‌های سرمایه‌ گذاری و معاملاتی آن‌ها را می‌توان از دفترکل عمومی مرتبط با بلاکچین استخراج و تجزیه ‌و تحلیل کرد. این نوع تحلیل، که به آن تحلیل درون‌ زنجیره‌ای یا Onchain Analysis نیز گفته می‌شود، به آموزش شاخص ها و معیارهای مرتبط با بلاکچین برای تحلیل عملکرد تریدرها در زمان خرید ارز دیجیتال و فروش رمز ارزها می‌پردازد. استفاده از روش‌های مبتنی بر تحلیل درون ‌زنجیره‌ای این امکان را فراهم می‌آورد که کلیه فعالیت‌های معاملاتی و سرمایه‌ گذاری کاربران در عالم رمزارزها از دفترکل بلاکچین‌های عمومی استخراج و تحلیل شوند.

تحلیل آنچین چیست؟

تحلیل آنچین به معنای بررسی تراکنش‌ها و فعالیت‌های ثبت شده بر روی بلاکچین یک ارز دیجیتال می‌باشد. تحلیلگران درون‌زنجیره به منظور بهبود درک از شبکه، تلاش می‌کنند تا از طریق استفاده از معیارها و شاخص‌های مختلف آنچین، حرکت قیمت را در آینده پیش ‌بینی کنند. مشابه تحلیل فاندامنتال که به هدف درک ارزش واقعی یک پروژه رمزارزی انجام می‌شود، تحلیل آنچین نیز با بهره‌گیری از اطلاعات عمومی موجود در بلاکچین، به ارزیابی ارزش یک شبکه می‌پردازد. علاوه بر این، تریدرها و سرمایه‌گذاران با ترکیب تحلیل آنچین و تحلیل تکینکال ارز دیجیتال، استراتژی‌های معاملاتی خود را شکل می‌دهند و نقاط ورود و خروج مناسب خود را تعیین می‌کنند.

به طور خلاصه، کاربرد اصلی تحلیل درون ‌زنجیره، در استفاده از داده‌های مرتبط با کیف ‌پول‌ها و تراکنش‌ها به منظور تحلیل رفتار تریدرها در بازار یک رمزارز می‌باشد. اطلاعات آنچین (داده‌های درون‌زنجیره) شامل مجموعه‌ای از اطلاعات مرتبط با تمام تراکنش‌های انجام ‌شده در یک شبکه بلاکچین خاص می‌باشد. به عبارت دیگر، این اطلاعات به تمام داده‌های ثبت ‌شده روی بلوک‌های بلاکچین اشاره دارد. در مورد بلاکچین‌های عمومی، این اطلاعات برای همه کاربران در دسترس است. داده‌ها به‌طور کلی به سه دسته مجزا قابل طبقه‌بندی هستند:

  • داده‌های تراکنش
  • داده‌های بلوک
  • کدهای قرارداد‌های هوشمند

این اطلاعات به‌طور کلی تمام جنبه‌های تراکنش‌ها و عملکرد بلاکچین را پوشش می‌دهند و برای تحلیل‌های مختلف در دنیای بلاکچین و تحلیل بازار ارز دیجیتال بسیار ارزشمند هستند.

تحلیل آنچین چیست؟10 شاخص مهم تحلیل درون زنجیره ای را بشناسید!

شاخص های مهم درون زنجیره ای

به منظور تجزیه و تحلیل تراکنش‌ها و فعالیت‌های داخل شبکه، مجموعه‌ای از معیارها و شاخص‌ها وجود دارد که هر یک به اساس حوزه مورد مطالعه، به دسته‌های خاصی تقسیم می‌شوند. این معیارها و شاخص‌ها با توجه به مواردی مانند امنیت، میزان استفاده و… تحت زیربنای تحلیل آنچین تنظیم می‌شوند.

معیارها و شاخص‌های تحلیل آنچین برای اندازه‌گیری توانایی شبکه عبارت‌اند از:

  • آدرس‌های فعال (Active Addresses): این معیار، تعداد آدرس‌هایی که در طول زمان توسط صرافی‌ها، ماینرها و افراد کوچک استفاده می‌شوند را نشان می‌دهد.
  • حجم معاملات (Trading Volume): حجم معاملات نمایانگر میزان معامله رمزارزی میان آدرس‌هاست.
  • صدور روزانه (Daily Issue): این معیار تعداد توکن‌های جدیدی که در یک روز به عنوان پاداش به ماینرها و استیک‌کنندگان اهدا می‌شود را نمایان می‌کند. این معیار نشان‌دهنده بهره‌وری و سیاست پولی صحیح شبکه است.
  • توزیع عرضه (Supply Distribution): این شاخص نشان می‌دهد که تعداد چه میزان از کوین‌های شبکه در آدرس‌های مختلف نگهداری می‌شود.
  • درآمد ماینرها (Miner Revenue): این معیار مجموع توکن‌ها و کارمزدی است که به ماینرها پرداخت می‌شود. درآمد ماینرها نشان‌دهنده عملکرد سیاست‌های پاداش‌دهی و میزان انگیزه ماینرها برای حفاظت از شبکه است.
  • نرخ هش (Hash Rate): نرخ هش نمایانگر توان پردازشی که توسط ماینرها برای حفاظت از امنیت شبکه فراهم می‌آید، می‌باشد. افزایش نرخ هش به معنای افزایش امنیت بلاکچین است.

برخی از معیارها نیز برای تحلیل آنچین در خرید و فروش ارزهای دیجیتال میان‌مدت مفیدند، از جمله این معیارها عبارت اند از:

  • تعیین سطح سود و زیان
  • سرمایه‌ گذاری واقعی
  • میزان سرمایه ‌گذاری شده

برای ارزیابی قیمت ارزهای دیجیتال در آینده از معیارهای تحلیل آنچین زیر استفاده می‌شود:

  • نسبت ارزش بازار به ارزش واقعی (Market Value to Realized Value – MVRV): نسبت ارزش بازار به ارزش واقعی که به آن MVRV نیز اشاره می‌شود، نشان‌دهنده تفاوت بین ارزش بازار و ارزش تحقق‌یافته است.
  • ارزش شبکه به تراکنش (Network Value to Transactions – NVT): نسبت NVT به منظور مقایسه ارزش بازار با حجم تراکنش‌ها در شبکه استفاده می‌شود. عملکرد این شاخص مشابه نسبت قیمت به درآمد در بازارهای سنتی سهام است. هدف از این معیار، مقایسه ارزش بنیادی شبکه با قیمت کنونی است.
  • نسبت سهام به جریان (Stock-to-flow ratio – S2F): نسبت سهام به جریان (S2F) یک مدل پیش‌بینی‌کننده قیمت ارزهای دیجیتال است و نمونه‌ای از این مدل در بیت‌ کوین به‌عنوان معروف‌ترین ارز دیجیتال وجود دارد.
  • نسبت عرضه استیبل‌ کوین (Stablecoin Supply Ratio – SSR) : شاخص SSR نسبت بین عرضه بیت‌کوین و عرضه استیبل‌ کوین‌ها به بیت‌ کوین را نشان می‌دهد.

تحلیل آنچین چگونه عمل می‌کند؟

تحلیل آنچین یک رویکرد نوین است که به طور قابل توجهی به تکنولوژی بلاکچین وابسته است. علم اقتصاد در دوران اخیر به دلیل وقوع فسادهای سیستماتیک با اختلالات مواجه شده است. یکی از عوامل اصلی این نوع فساد، موضوع تمرکز ناپذیری است.

تجمع ثروت و اطلاعات در دست دولت‌ها یا گروه‌های محدود به شکلی که دسترسی عمومی به آن‌ها تضمین نمی‌شود، به مشکلاتی مهم منجر شده است. این مسئله منجر به ایجاد رانت‌های اطلاعاتی گردیده و نتیجتاً باعث ایجاد تفاوت‌های بزرگ در ثروت جامعه شده است.

تحلیل آنچین چیست؟10 شاخص مهم تحلیل درون زنجیره ای را بشناسید!

دسترسی غیرمتوازن به اطلاعات به عنوان یک عامل مهم، منجر به غنی‌شدن افراد متصاحب و فقیرتر شدن شهروندان عادی گردیده است. اما دسترسی به داده‌های آ‌نچین به عنوان یک چارچوب جدید، راهی را برای تضمین دسترسی آزاد و برابر به اطلاعات ارائه می‌دهد و از رانت اطلاعاتی جلوگیری می‌کند. در واثع می‌توان گفت داده‌های آنچین به ما این امکان را می‌دهد که در یک موقعیت برابر با دیگران، به بهبود در تصمیم‌گیری‌ها و در نتیجه به دستیابی به سود بیشتر بپردازیم.

معاملات آفچین و معاملات آنچین چه تفاوتی دارند؟

تراکنش‌های آنچین از طریق بستر شبکه بلاکچین انجام می‌شوند و هیچگونه ارتباطی با خارج از این شبکه ندارند؛ به عبارت دیگر، آن‌ها مشابه تراکنش‌های شبکه بیت‌کوین، در داخل بلاکچین می‌مانند. این تراکنش‌ها توسط ماینرها تایید و در بلاکچین ثبت می‌شوند.

از سوی دیگر، تراکنش‌های آفچین خارج از بلاکچین انجام می‌پذیرند. از طریق پروتکل‌های خاص، امکان انجام تراکنش‌های آفچین با سرعت بیشتر و کارمزد کمتر نسبت به تراکنش‌های آن‌چین ایجاد شده است. این پروتکل‌ها با استفاده از امکاناتی که فراهم می‌کنند، به مقابله با مشکلات مقیاس‌پذیری و محدودیت‌های موجود در تراکنش‌های داخلی شبکه کمک می‌کنند. یکی از تفاوت‌های کلیدی میان تراکنش‌های آنچین و آ‌چین، سرعت پایین‌تر و هزینه بالاتر تراکنش‌های آفچین است. با این وجود، به علت کاهش امنیت در تراکنش‌های آفچین، بسیاری از کاربران هنوز ترجیح می‌دهند از تراکنش‌های آنچین استفاده نمایند.

به این پست امتیاز بدید

نظرات در مورد : تحلیل آنچین چیست؟10 شاخص مهم تحلیل درون زنجیره ای را بشناسید!

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *