آنتی ویروس پادویش

اوپو فایند ان ۵ از نزدیک: سخت افزاری که پیکسل ۹ پرو فولد آرزویش را دارد! نگاهی به باریک ترین تاشوی جهان

اوپو فایند ان ۵ از نزدیک: سخت افزاری که پیکسل ۹ پرو فولد آرزویش را دارد! نگاهی به باریک ترین تاشوی جهان

سال گذشته، گوشی پیکسل ۹ پرو فولد (Pixel 9 Pro Fold) گوگل ثابت کرد که تحول و پیشرفت در دنیای گوشی های تاشو همچنان با سرعت ادامه دارد و یکی از چشمگیر ترین ارتقا های نسلی را در این حوزه شاهد بودیم. اما این قطعا به معنای پایان راه برای نوآوری و فراتر رفتن از مرز های فعلی نبود. تنها چند ماه پس از آن، شرکت اوپو (Oppo) با رونمایی از فایند ان ۵ (Find N5) که با ادعای «باریک ترین گوشی تاشوی جهان» معرفی شد، بار دیگر توجه ها را به خود جلب کرد. پس از تجربه کار با این دستگاه از نزدیک، نمی توان از مقایسه آن با پیکسل فولد و تحسین مهندسی به کار رفته در آن چشم پوشی کرد.

گیفت کارت

اوپو فایند ان ۵، که در تاریخ ۲۰ فوریه ۲۰۲۵ (اوایل اسفند ۱۴۰۳) به طور کامل رونمایی شد، پیش از آن نیز با تیزر های تبلیغاتی متعدد، کنجکاوی علاقه مندان به دنیای فناوری را برانگیخته بود. این گوشی تاشوی جدید، همانطور که اوپو ادعا کرده بود، به عنوان «باریک ترین گوشی تاشوی جهان» معرفی شد و تصاویر اولیه نشان می داد که ضخامت دستگاه در حالت باز شده، به سختی از پورت USB-C آن بیشتر است. این ادعا پس از عرضه رسمی نیز تا حد زیادی تایید شد و فایند ان ۵ با ضخامتی در حدود ۴.۲۱ میلی متر در حالت باز و حدود ۸.۹۳ میلی متر در حالت بسته، رکوردهای جدیدی را در این زمینه به ثبت رساند.

هنر مهندسی اوپو در طراحی گوشی های تاشو

اوپو از همان ابتدای ورود به بازار گوشی های تاشو، نشان داده است که در ساخت این نوع سخت افزار مهارت بالایی دارد. مدل های اولیه این شرکت، یعنی فایند ان (Find N) و فایند ان ۲ (Find N2)، نمونه های درخشانی از چگونگی ساخت دستگاه های تاشو با کیفیت بودند و فرم فکتور جمع و جور و دوست داشتنی آن ها هنوز هم برای بسیاری از کاربران خاطره انگیز است. در سال ۲۰۲۳، این شرکت با معرفی فایند ان ۳ (Find N3) که در سطح جهانی با نام وان پلاس اوپن (OnePlus Open) نیز عرضه شد، رویکرد خود را تغییر داد و به سمت تولید دستگاهی بسیار بزرگتر و باریک تر حرکت کرد. این گوشی به خوبی نشان داد که نقطه قوت اوپو در ساخت گوشی های تاشو کجاست: تولید دستگاه هایی که هم مستحکم هستند و هم با دقت فراوان به جزئیات طراحی شده اند. اکنون این مهارت و توجه به جزئیات، با یک فرم فکتور فوق العاده باریک در فایند ان ۵ ترکیب شده است.

اوپو فایند ان ۵ از نزدیک: سخت افزاری که پیکسل ۹ پرو فولد آرزویش را دارد! نگاهی به باریک ترین تاشوی جهان

تجربه ای فراتر از باریکی: نگاهی نزدیک به فایند ان ۵

اوپو فایند ان ۵ به معنای واقعی کلمه باریک است و ضخامت آن با گوشی آنر مجیک وی ۳ (Honor Magic V3) که سال گذشته عرضه شد، قابل مقایسه است. هنگامی که گوشی را باز می کنید، طراحی آن واقعا خیره کننده است. اولین فکری که به ذهن خطور می کند این است که دیگر به معنای واقعی کلمه، نیازی نیست گوشی های تاشو از این باریک تر شوند. چرا که این دستگاه در حالت بسته، به سختی از یک گوشی هوشمند معمولی ضخیم تر است و حتی از برخی گزینه های موجود در بازار نیز باریک تر به نظر می رسد. این سطح از باریکی، تجربه حمل و استفاده از یک گوشی تاشو را به تجربه استفاده از یک گوشی استاندارد بسیار نزدیک می کند و یکی از موانع اصلی پذیرش گسترده این فناوری را برطرف می نماید.

اوپو پیش از رونمایی رسمی، ویدیویی را (که البته بعدا حذف شد) منتشر کرده بود که تایید می کرد ضخامت دستگاه در حالت بسته کمتر از ۹ میلی متر است. این ادعا با مشخصات رسمی منتشر شده پس از رونمایی همخوانی دارد و مهر تاییدی بر ادعای اوپو مبنی بر «باریک ترین گوشی تاشوی جهان» بودن این دستگاه است.

مقایسه با پیکسل ۹ پرو فولد: آرزوهای گوگل در دستان اوپو؟

در بخش عمده ای از سال گذشته، پیکسل ۹ پرو فولد گوگل، گوشی تاشویی بود که به نظر می رسید همین هدف، یعنی دستیابی به باریکی بدون فدا کردن تجربه کاربری، را دنبال می کند. آن گوشی به اندازه کافی باریک بود که هنگام بسته بودن، تفاوت چشمگیری با یک گوشی هوشمند معمولی احساس نمی شد. این موضوع هنوز هم تا حد زیادی صادق است، اما اوپو با فایند ان ۵ واقعا نشان می دهد که فناوری امروز به چه سطحی از پیشرفت دست یافته است و باید تصور کرد که فایند ان ۵ بسیار به آن چیزی نزدیک است که گوگل در نهایت با آخرین گوشی تاشوی پیکسل خود به دنبال آن بود.

شباهت های زیادی بین این دو دستگاه، یعنی فایند ان ۵ و پیکسل ۹ پرو فولد، وجود دارد. از جمله می توان به پرداخت مات اما در عین حال چسبنده فریم فلزی و همچنین پنل پشتی شیشه ای مات که همچنان به خوبی در دست جای می گیرد، اشاره کرد. اگرچه در این مطلب امکان نمایش تصاویر مربوط به نمایشگرهای فایند ان ۵ وجود ندارد، اما اوپو در این بخش نیز مرزهای نوآوری را جابجا کرده است و به نظر می رسد به همان کیفیتی دست یافته که گوگل احتمالا برای پیکسل ۹ پرو فولد آرزویش را داشت.

اوپو فایند ان ۵ از نزدیک: سخت افزاری که پیکسل ۹ پرو فولد آرزویش را دارد! نگاهی به باریک ترین تاشوی جهان

نمایشگر داخلی: شگفتی بدون چین و چروک

نمایشگر داخلی فایند ان ۵ نیز به سادگی تحسین برانگیز است. تقریبا هیچ گونه چین و چروک قابل مشاهده ای در مرکز صفحه نمایش، جایی که لولا قرار دارد، به چشم نمی خورد. پیش از این، فایند ان ۳ و وان پلاس اوپن در این زمینه عملکرد بسیار خوبی داشتند و شگفت انگیز است که اوپو با وجود کاهش قابل توجه ضخامت دستگاه، توانسته است در این بخش نیز بهبودهایی را ایجاد کند. این نمایشگر بزرگ و یکپارچه، تجربه ای فوق العاده برای تماشای ویدیو، بازی کردن و انجام چند وظیفه به طور همزمان فراهم می آورد. کیفیت رنگ ها، روشنایی و وضوح تصویر نیز در سطح بهترین پرچمداران بازار قرار دارد.

مشخصات کلیدی و عرضه جهانی

اوپو فایند ان ۵ که در تاریخ ۲۰ فوریه ۲۰۲۵ رونمایی شد، با مشخصاتی قدرتمند روانه بازار گردید. این گوشی از تراشه پرچمدار اسنپدراگون ۸ الیت (یا در برخی گزارش های اولیه اسنپدراگون ۸ نسل ۲، اما منابع جدیدتر و مقایسه با پیکسل، “الیت” را محتمل تر می کند)، حافظه رم و فضای ذخیره سازی بالا (تا ۱۶ گیگابایت رم و ۱ ترابایت حافظه داخلی)، و سیستم دوربین توانمند با همکاری هاسلبلاد بهره می برد. باتری آن نیز با ظرفیتی در حدود ۵۶۰۰ میلی آمپر ساعت و پشتیبانی از شارژ سریع سیمی ۸۰ وات و بی سیم ۵۰ وات، نگرانی کاربران را از بابت شارژدهی برطرف می کند.

یکی از نکات مهم در مورد فایند ان ۵، عرضه جهانی آن است. برخلاف برخی از مدل های قبلی اوپو که تنها در بازار چین عرضه می شدند، فایند ان ۵ برای بازارهای بیشتری در سراسر جهان در دسترس قرار گرفته است. این موضوع نشان دهنده اعتماد به نفس اوپو نسبت به این محصول و تلاش آن برای رقابت جدی تر در بازار جهانی گوشی های تاشو است.

هنوز خبری رسمی در مورد عرضه نسخه وان پلاس از این دستگاه منتشر نشده است، اما با توجه به سابقه همکاری این دو شرکت و عرضه جهانی فایند ان ۳ با نام وان پلاس اوپن، بسیار محتمل است که چنین دستگاهی نیز در دست تولید باشد و در آینده نزدیک شاهد معرفی آن باشیم.

در نهایت، اوپو فایند ان ۵ با طراحی فوق العاده باریک، کیفیت ساخت بالا، نمایشگر داخلی تقریبا بدون چین و چروک و مشخصات فنی قدرتمند، نه تنها یک دستاورد مهندسی برای اوپو محسوب می شود، بلکه استانداردهای جدیدی را در دنیای گوشی های تاشو تعریف می کند و نشان می دهد که آینده این فناوری تا چه حد می تواند هیجان انگیز باشد. این دستگاه به خوبی نشان می دهد که چگونه می توان بدون فدا کردن زیبایی و قابلیت حمل، به تجربه ای کامل و فراگیر از یک گوشی هوشمند دست یافت.

 

به این پست امتیاز بدید

نظرات در مورد : اوپو فایند ان ۵ از نزدیک: سخت افزاری که پیکسل ۹ پرو فولد آرزویش را دارد! نگاهی به باریک ترین تاشوی جهان

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *