یکی از سادهترین راههای دستیابی به ثروت، شروع سرمایه گذاری در اولین فرصت و در اولویت قرار دادن سرمایهگذاریهای ممتاز و بلندمدت است.
هیچگاه بیشتر از پولی که میتوانید از دست بدهید، سرمایه گذاری نکنید. ارزیابی صادقانه وضعیت مالیتان به شما کمک میکند یک بودجه بسازید و رقم مناسب برای شروع سرمایه گذاری را پیدا کنید.
فراموش نکنید که کلیه بازارهای مالی بر پایه قانون جمع صفر کار میکنند (یعنی اگر شما ببرید فردی دیگر در جایی دیگر خواهد باخت) آن وقت خواهید فهمید که سنگینی معادلات به سمت کسانی قرار خواهد گرفت که از پول، قدرت و دارایی نامتنهایی برخوردار هستند.
با توجه به این نکته ممکن است با خود بگویید که چرا باید در بازارهای مالی فعالیت کنیم؟ چه برسد به این که بفکر یادگیری الفبای سرمایه گذاری باشیم؟
فراموش نکنید هرکسی که در کاری خبره شده است، قبلاً تازهکار بوده است؛ حتی وارن بافت. در ادامه 8 نکته ساده برای شروع یک سرمایه گذاری سودآور و مطمئن را به شما میآموزیم. این نکات شما را به درآمدهای میلیاردی نمیرساند، اما قطعاً برای شروع مسیر سرمایهگذاری به شما کمک خواهد کرد.
1- اهداف سرمایه گذاری خودتان را یادداشت کنید
تابهحال از خودتان پرسیدهاید چه اهدافی را برای سرمایه گذاری در نظر دارید؟ کار را با نوشتن این اهداف آغاز کنید.
شاید میخواهید برای دوران بازنشستگی، پسانداز کنید یا قصد خرید یک خانه را دارید. اکثر ما هم فقط میخواهیم پولدار باشیم.
هیچ دلیل درست یا غلطی برای سرمایهگذاری وجود ندارد. اما باید با خودتان صادق باشید. اهداف مالی شما، استراتژی و تصمیمات سرمایه گذاری شما را شکل میدهند. توصیه میکنیم اهدافتان را بنویسید و گهگاه آنها را مرور کنید.
از این اهداف بهعنوان قطبنمای سرمایهگذاری استفاده کنید. ممکن است بهسادگی گرفتار عجله یا گمراهی شوید ولی هیچ موفقیتی یکشبه به دست نمیآید.
تا وقتی استراتژی شما در راستای اهدافتان باشد، حداقل مطمئن هستید که در مسیر درست قرار دارید؛ حتی زمانی که اوضاع سخت شده باشد.
انتخاب بین سرمایه گذاری بلندمدت و کوتاهمدت
بعد از نوشتن اهدافتان، باید به تفاوت میان سرمایه گذاری بلندمدت و کوتاهمدت توجه کنید. استراتژی سرمایهگذاری باید براساس برنامه زمانی آن تغییر کند. یکی از راههای مشخص کردن تفاوت اهداف مالی بلندمدت و کوتاهمدت این است که از خودتان بپرسید چه زمانی پولتان را لازم دارید. هرچه زودتر به پولتان نیاز داشته باشید، ریسکپذیری کمتری به شما توصیه میشود.
2- وضعیت مالی فعلیتان را بهخوبی بسنجید
ارزیابی صادقانه وضعیت مالی در طراحی بودجه و تعیین میزان سرمایه گذاری به شما کمک خواهد کرد. وقتی صحبت از برنامهریزی مالی باشد، صداقت بهترین سیاست است. اهدافتان مقصد نهایی شما هستند اما باید از نقطه شروع شفاف باشند.
سعی کنید با وسوسه مقایسه خودتان با دیگران و نگرانی درباره زمان دستیابی به اهدافتان، مقابله کنید. رفتن زیر بار اقساط و بدهیهای سنگین یا احساس سرخوردگی بهخاطر نداشتن خانه، فقط هدر دادن انرژی است.
آیا فکر کردن درباره پول، شما را مضطرب میکند؟ ترجیح میدهید از نگاه کردن به قبوض، هزینهها و حساب بانکیتان خودداری کنید؟ همه ما استرس ناشی از مواجهه با واقعیتهای مالی را تجربه کردهایم انکار چیزی را حل نمیکند. طراحی یک برنامه واقعبینانه که وضعیت مالیتان را بهبود ببخشد، میتواند باعث پیشرفت و اعتمادبهنفس شما شود. این سوالات را از خودتان بپرسید:
- چقدر بدهی دارم؟
- برای پرداخت بدهیها، باید چه استراتژیهایی را امتحان کنم؟
- بعد از پرداخت بدهیها، چقدر پول برای سرمایه گذاری باقی میماند؟
در زمینه سرمایه گذاری همواره کمی ریسک وجود دارد؛ بنابراین توصیه تخصصی ما این است:
هیچوقت پولی را که نمیتوانید از دست بدهید، سرمایه گذاری نکنید.
3- روش درست پسانداز را یاد بگیرید
اگر درآمد یا حقوقتان را بهصورت واریز مستقیم به حساب بانکی دریافت میکنید، برای حساب پساندازتان یک سپرده خودکار فعال کنید. پسانداز کردن سخت است. بنابراین هوشمندانهترین روش، پسانداز خودکار است.
سپردهگذاری خودکار، روش جذابی نیست. ولی کسب عادتهای مالی خوب یکی از جنبههای ضروری سرمایه گذاری موفق است. اگر پسانداز برای تامین بودجه ضروری یکی از اهدافتان است، معمولاً باید از همین روشهای غیرجذاب برای رسیدن به آن استفاده کنید.
در ضمن، اگر به تامین بودجه ضروری فکر نمیکنید، بهتر است آن را به لیست اهدافتان اضافه کنید. همه میدانیم که حادثه خبر نمیکند. با داشتن یک بودجه برای مواقع ضروری و اورژانسی، دیگر نیازی نیست برای رفع نیاز در مواقع ضروری و غیر منتظره از حساب سرمایه گذاریتان برداشت کنید.
4- سطح ریسکپذیری را مشخص کنید
چه از یک مشاور مالی کمک بگیرید و چه در صندوقهای بازنشستگی محل کارتان شریک شده باشید، باید سطح ریسکپذیری خودتان را مشخص کنید.
اگر در شروع سرمایه گذاری ضرر کنید، چه احساسی خواهید داشت؟ برای تعیین سطح ریسکپذیری، باید از سطح ریسک روشهای مختلف سرمایه گذاری آگاه باشید.
برای مثال، بازار سهام در مقایسه با اوراق قرضه دولتی ریسک بیشتری دارند. یا ارزهای دیجیتال نیز یکی از پرریسکترین روشهای سرمایه گذاری محسوب میشوند. درست است که برخی افراد با خرید ارز دیجیتال به ثروت رسیدهاند ولی افراد زیادی هم ثروتشان را از دست دادهاند.
شما در سرمایه گذاری چقدر ریسکپذیر هستید؟
5- در اسرع وقت سرمایه گذاری را شروع کنید
هرچه زودتر برای شروع سرمایه گذاری اقدام کنید.به عنوان مثال، فرض کنیم شما 20 ساله هستید، با خوششانسی مقداری پول برای سرمایهگذاری به دست آوردهاید و بلافاصله این کار را میکنید. یک سرمایه گذاری 5000000 تومانی را آغاز میکنید. با نرخ بهره 5 درصد، تا سن 65 سالگی این 5000000 تومان سرمایه شما به 16250000 تومان میرسد.
حالا با همین میزان سرمایه و نرخ بهره، سرمایهگذاری را یک دهه دیرتر شروع کردهاید. چون در 30 سالگی سرمایه گذاری را شروع کردید، پولتان فقط به 13750000 تومان میرسد. سرمایهتان همچنان رشد خوبی داشته ولی 2500000 تومان از دست دادهاید.
شروع زودهنگام سرمایه گذاری، امکان بهره بردن از یک ترفند جادویی را نیز به شما میدهد: نرخ بهره مرکب (Compound interest). بهره مرکب امکان کسب سود روی سود را برایتان فراهم میکند. یعنی شما از سود سرمایه هم سود خواهید کرد. این راهی ساده برای رشد سرمایه در بلندمدت است.
6- تنوع سرمایههایتان را افزایش دهید
وقتی صحبت از یک سرمایه گذاری موفق باشد، تنوع استراتژی بسیار مهمی است. این استراتژی، از سرمایه شما در برابر شرایط ناشناخته و غیرقابل پیش٬بینی محافظت میکند. ما نمیتوانیم آینده را پیشبینی کنیم. سهام داغ امروز (مثلاً آمازون و فیسبوک) ممکن است فردا جایشان را به یک خردهفروش آنلاین یا شبکه اجتماعی دیگر بدهند.
7- استراتژیک عمل کنید نه انفعالی.
راز سرمایه گذاری این است: موفقترین سرمایهگذاران، برای مدت طولانی در بازار میمانند. اتفاقات غیرمنتظره مثل جنگ اوکراین و پاندمی کرونا رخ خواهند داد. سرمایهگذاران باهوش میدانند چطور شرایط را بهدرستی بسنجند.
مطمئن شوید براساس اخبار فوری، تصمیمات آنی و ضعیف نمیگیرید. اهداف بلندمدت خود را در نظر داشته باشید. از مشاوران مالی معتبر و مورد اعتمادتان مشورت بگیرید. بعد از گذشت کمی زمان و با فکر و مشورت کافی، بهتر میتوانید درباره عقلانی بودن تغییر استراتژیتان تصمیم بگیرید.
روی اهدافتان متمرکز بمانید اما فراموش نکنید باید آنها را بهصورت دورهای مرور کنید. کسی نمیداند؛ شاید اهدافتان در 25 سالگی با اهدافتان در 35 سالگی کاملاً متفاوت باشد. شاید بخواهید صاحب فرزند شوید یا کسب و کار تازهای راه بیاندازید. اهداف و استراتژیهای مالی شما باید با زندگیتان هماهنگ باشند نه برعکس.
8- از آفتهای سرمایه گذاری دوری کنید!
یکی از بزرگترین آفتهای سرمایهگذاری در دام نادانی افتادن است، نادانی به این معنا که نتوانید به یک ریسمان محکم در جریان سرمایهگذاریتان چنگ بزنید و خود را با آن بالا بکشید، به عنوان مثال اگر شما در حال نفس کشیدن در این زمان (2023 میلادی) هستید، احتمالا مورد هجوم بی رحمانه و رگباری محتواهایی از این جنس هستید:
- 5 سایت AI که میتونه زندیگیت رو زیر و رو کنه!
- 4 روش کسب درآمد از ChatGPT
- 3 دلیل برای عادت کردن به استفاده از ChatGPT
- 2 نگاه متفاوت به هوش مصنوعی
- 1 روز کاری با ChatGPT
توجه کردید؟ احتمالا هم اکنون هر کجا که سر میچرخانید به این عناوین برخورد میکنید!
جذابیت AI به کنار، درآمد دلاری (با توجه به نوسانات بالای ارزی) و البته ارزهای دیجیتال یک مثلث فوق العاده جذاب با AI به وجود آورده است؛ مثلثی که بازی کردن در میانه آن (یعنی سودای کسب درآمد دلاری از بازار ارزهای دیجیتال به کمک هوش مصنوعی) ممکن است برای خیلیها رویا و برای خیلیهای دیگر منبعی برای ثروتمند شدن باشد؛ اما به نظر میرسد تنها کسانی از بودن در این مثلث ثروتمند میشوند که رویای آن را میفروشند نه این که آن را داشته باشند!
پس حواستان را جمع کنید که در دام چنین ترفندهایی نیفتید و دارایی خود را بر باد ندید.
امروز بهترین فرصت برای شروع سرمایه گذاری است
اگر احساس آشفتگی و گیجی میکنید، طبیعی است. فراموش نکنید تنها راه رسیدن به قله، صعود گام به گام است.
به سرمایه گذاری اصولی متعهد باشید: اهدافتان را مشخص کنید، یک برنامه تهیه کنید، بودجهتان را طراحی کنید و به آن پایبند باشید و بهصورت دورهای آن را مرور کنید. این گامها را دنبال کنید تا در کمترین زمان به یک سرمایه گذار مجرب تبدیل شوید.
همکاری با یک مشاور مالی را نیز در نظر داشته باشید. این مشاور میتواند یک شخص، شرکت یا یک صرافی ارز دیجیتال معتبر مانند hamtapay.net باشد. فراموش نکنید که کمک گرفتن خجالتآور نیست؛ در این راه همه کنار هم هستیم.
نظرات در مورد : اصول سرمایه گذاری را یاد بگیرید؛ 8 نکته ساده برای شروع سرمایه گذاری سودآور