طرفداران فناوری ناامید خواهند شد! به نظر میرسد که آیفون ۱۷ با وجود تمام شایعات، از تراشه ۲ نانومتری بهره نخواهد برد و باید تا سال ۲۰۲۶ و عرضه آیفون ۱۸ صبر کنیم تا این فناوری جدید را در دست بگیریم. اپل ظاهراً ترجیح داده است که برای سومین سال متوالی از تراشههای ۳ نانومتری استفاده کند و به نظر میرسد که هزینه بالای تولید تراشههای ۲ نانومتری دلیل اصلی این تصمیم باشد.
آیفون ۱۷ با تراشه ۲ نانومتری
به گزارش زوم تک از وبسایت 9to5Mac، با وجود اینکه اپل معمولاً چرخه دو ساله را برای استفاده از گرههای پردازشی جدید دنبال میکند (همانطور که برای گرههای ۷ و ۵ نانومتری شاهد بودیم)، به نظر میرسد این شرکت قصد دارد برای سومین سال متوالی از تراشههای ۳ نانومتری در سری آیفون ۱۷ استفاده کند. دلایل متعددی برای این تصمیم وجود دارد که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
چرخه سه ساله سیلیکون
از نظر فنی، این اولین باری نیست که شاهد استفاده از یک گره پردازشی برای سه سال متوالی هستیم، فقط دفعه قبل این موضوع پنهان ماند.
اپل تراشه A14، اولین نسل از تراشههای اپل سیلیکون مبتنی بر معماری ۵ نانومتری TSMC را در سال ۲۰۲۰ معرفی کرد و پس از آن در سال ۲۰۲۱، تراشه A15 را با استفاده از نسل دوم فناوری ۵ نانومتری روانه بازار کرد. در سال ۲۰۲۲، اپل تراشه A16 را به همراه آیفون ۱۴ پرو معرفی کرد که بر اساس فرآیند “۴ نانومتری” ساخته شده بود.
با این حال، واقعیت این است که TSMC فرآیند N4 مورد استفاده در A16 Bionic را به عنوان بخشی از “خانواده فناوری ۵ نانومتری” معرفی میکند، هرچند که برای عموم به عنوان ۴ نانومتری شناخته میشود.
TSMC به گسترش خانواده فناوری ۵ نانومتری خود ادامه میدهد تا نیازهای متنوع مشتریان را برآورده کند. این فناوریها شامل N5P، N4 و N4P برای بهبود توان، عملکرد و تراکم، N4X، فرآیندی که برای برنامههای محاسباتی با کارایی بالا (HPC) طراحی شده است و N5A برای برنامههای خودرو میشود.
به عبارت سادهتر، ساخت نسل بعدی سیلیکون به سرعت گذشته پیشرفت نمیکند، بنابراین اکنون در واقع با یک چرخه انتشار سه ساله روبرو هستیم. در حقیقت، ما اولین تراشههای ۳ نانومتری را در دستگاههای اپل در سال ۲۰۲۳ مشاهده کردیم، زیرا اپل از یک فرآیند تولید اولیه ۳ نانومتری (N3B) استفاده کرد که اکثر شرکتها از آن صرف نظر کردند.
زمان عرضه تراشه ۲ نانومتری: آیفون ۱۷ در مقابل آیفون ۱۸
در حالی که شایعات اولیه حاکی از آن بود که آیفون ۱۷ با استفاده از فرآیند تولید پیشرفته ۲ نانومتری TSMC ساخته خواهد شد، اما به نظر میرسد که اینطور نیست و مینگ-چی کو، تحلیلگر زنجیره تامین، معتقد است که شاهد استفاده از نسل سوم فرآیند ۳ نانومتری، یعنی N3P، در سری آیفون ۱۷ خواهیم بود.
پردازندههای مدلهای آیفون ۱۷ در سال ۲۰۲۵ با استفاده از فرآیند N3P / فناوری ۳ نانومتری TSMC ساخته خواهند شد. پیشبینی میشود که پردازنده مدلهای آیفون ۱۸ در سال ۲۰۲۶ از فناوری ۲ نانومتری TSMC استفاده کند. با این حال، به دلیل نگرانیهای مربوط به هزینه، ممکن است همه مدلهای جدید آیفون ۱۸ به پردازنده ۲ نانومتری مجهز نشوند.
همانطور که کو اعلام کرد، سری آیفون ۱۷ از تراشه ۲ نانومتری استفاده نخواهد کرد و اگر به دنبال جدیدترین و بهترین فناوری ساخت سیلیکون هستید، احتمالاً باید منتظر مدلهای آیفون ۱۸ پرو باشید.
به نظر میرسد که مدلهای پایه آیفون ۱۸ به تراشههای ۳ نانومتری پایبند خواهند ماند، بنابراین میتوانیم شاهد استفاده از همان فرآیند N3P نسل سوم مانند سری آیفون ۱۷ یا شاید فرآیند N3X نسل چهارم باشیم. زمان همه چیز را مشخص خواهد کرد.
تولید تراشه ۲ نانومتری
انتظار میرود TSMC تولید آزمایشی نسل اول فرآیند ۲ نانومتری (N2) را در مقطعی از سال ۲۰۲۵ آغاز کند و تولید انبوه آن در اواخر سال انجام شود. از لحاظ تئوری، این جدول زمانی با زمان عرضه آیفون ۱۷ مطابقت دارد، اما به دلایلی، اپل تصمیم گرفته است که منتظر بماند.
این موضوع غیرعادی نیست، زیرا تولید انبوه نسل اول فرآیند ۳ نانومتری نیز در اواخر سال ۲۰۲۲ آغاز شد، اما اپل همچنان تصمیم گرفت که تا یک سال دیگر از آن استفاده نکند.
همچنین انتظار نمیرود اپل از تراشههای ۲ نانومتری برای خانواده تراشههای M5 در مک و آیپد استفاده کند. طبق گزارش The Elec (از طریق MacRumors)، این تراشهها نیز از فرآیند ۳ نانومتری نسل سوم استفاده خواهند کرد.
بر اساس گزارشهای فعلی، زودترین زمان برای دیدن تراشههای ۲ نانومتری در دستگاههای اپل، سال ۲۰۲۶ خواهد بود.
نظرات در مورد : آیفون ۱۷ با تراشه ۲ نانومتری عرضه نخواهد شد!