برخی افراد اعتقاد دارندکه دکلهای G5 تشعشعات مضری دارند که برای بدن آسیب زا هستند و باید این دکل ها جمع آوری شود ولی محققان و متخصصان در این زمینه نظر دیگری دارند.
آیا دکلها G5مضر هستند؟
تکنولوژی نسل پنجم ۵G، سرعت بالاتر در دانلود و با حجم بالاتر باند و تاخیر کمتری در مقایسه با نسل قبل از خود یعنی ۳G و ۴G را در پردازش دارد به همین خاطردر بخش های هوش مصنوعی و اینترنت اشیا کاربرد متنوعی دارد و دسترسی به آن در زندگی روزمره افراد و حتی کنترل لوازم خانگی از راه دور در آینده نزدیک میتواند نقش موثری داشته باشد. کشورهای حاشیه خلیج فارس همچون کویت، قطر، امارات و عربستان امروزه با همکاری کشورچین در حال توسعه این فناوری هستند و سرمایهگذاری هنگفتی کردهاند.وکشورهایی همچون سوییس، انگلیس، آلمان،کره جنوبی، استرالیا، تایوان، کانادا و چین ازتکنولوژی نسل پنجمG5 در ارتباطات استفاده میکنند.
آیا با گسترش وتوسعه نسل پنجمG5 آیا حجم تشعشعات افزایش پیدا خواهد کرد ؟
پاسخ به این پرسش از دو دیدگاه مورد بررسی قرار می گیرد:
4G استفاده میکنیم یا 5G؟
در پاسخ به این پرسش می توان گفت که مهم میزان سطوح مجاز تشعشعات است که تعیین شده و تمامی اپراتورها باید رعایت کنند. پس حتی اگر شاهد ارائه خدمات توسط ۶G هم باشیم مهم سطوح مجاز تشعشات است.
نحوه ارسال تشعشات و پرتوهای فناوری ۵G به چه نحوی است؟
در این فناوری ارسال پرتوها بر خلاف نسلهای گذشته بصورت سراسری نیست و به روش شکلدهی پرتو استفاده میشود، بنابراین هنگامی که پرتوها در همه جهات ارسال نمی شود و بشکل کنترل شده و فقط در یک جهت ارسال شوند میزان پرتوگیری کاهش مییابد و باید به این نکته اشاره کرد که در نسل پنجم از سایتهایی با سلولهای کوچک استفاده میشود در نتیجه این سایتها توان ارسال کمتری نسبت به دکلهای ۴G دارند در نتیجه پرتوگیری ناشی از آن کاهش مییابد.

امروزه عمده توجهات در خصوص تشعشعات الکترومغناطیسی مربوط به دکلهای مخابراتی است که بر نظارت بر تشعشعات آن بر عهده رگولاتوری و سازمان انرژی اتمی است اما پرتوگیری از سوی گوشیهای هوشمند و حتی گوشیهای غیرهوشمند، مودمهای وایفای یا هدفونهای بلوتوثی، ساعتهای هوشمند و غیره اصولاً غیر قابل کنترل و نظارت از سوی سازمانهای نظارتی یاد شده یا اپراتورها هستند و تنها کسانی که میتوانند آن را کنترل کنند خود کاربران هستند، در بسیاری از موارد آحاد مردم بدون اینکه بدانند پرتوگیری ناخواسته از ابزارهای هوشمند دارند، البته استانداردهایی در مورد ابزارهای هوشمند وجود دارد اما موضوع مطرح شده مربوط به فرهنگ استفاده از آنها است.هر تکنولوژی در کنار مزایای که دارد مسلما معایبی هم خواهد داشت اما در خصوص تشعشعات دکلهای نسل پنجم پژوهشگران معتقدند کمترین آسیب را داشته و در ایران نیزاز استانداردهای جهانی کمتر است.
نظرات در مورد : آیا تشعشعات دکلهای نسل پنج G5مضر هستند؟