وردپرس دارای تعداد بیشماری قالب وردپرس است که بصورت رایگان در هر حوزهای در مخزن و بصورت پرمیوم در مارکتهای وردپرسی موجود است. ما به عنوان یک فارسی زبان قطعا نیاز به قالبهای فارسی داریم پس نمیتوانیم مستقیما از پوستههای موجود در مخزن وردپرس استفاده کنیم بلکه باید به مراجعی مانند همیار وردپرس رجوع کنیم تا همان قالبها را بصورت بومی دریافت کنیم. اما گاهی قالبهای رایگان و پرمیوم آن چیزی نیستند که ما انتظار داریم؛ اینجاست که باید به دنبال طراحی قالب وردپرس بصورت شخصی باشیم اما چگونه؟ روشهایی برای این منظور وجود دارد که با هم به بررسی این روشها میپردازیم تا شما بهترین گزینه را انتخاب کنید.
طراحی قالب وردپرس
اگر بخواهیم واقعا به طراحی قالب وردپرس فکر کنیم باید یک طراح با علم به وردپرس و نحوه ایجاد تم توسط آن باشیم. یک طراح که به اصول و قواعد کدنویسی کاملا آگاه بوده و استانداردها را رعایت میکند. در غیراینصورت امکان طراحی قالب موردنظر از پایه امکانپذیر نیست. البته بعضی افراد به شدت به این امور علاقهمند هستند و زمان خوبی برای یادگیری تا اجرای کار دارند که مسئله اینجای کار کاملا متفاوت میشود. اما اگر چنین نبودید باز هم فرصت دارید؛ در ادامه به فرصتهای طراحی قالب وردپرس اشاره میکنیم:
استفاده از قالب های مارکت ها
اگر دوست دارید متفاوتتر بوده و هزینه کنید پس دور قالبهای رایگان را خط بکشید و به سمت مارکتهای خارجی و ایرانی بروید. مارکتها معمولا قالبهای منحصر به فردتری را ارائه میکنن شما میتوانید به دلخواه خود یکی را انتخاب کنید. این قالبها قابلیت سفارشی شدن بسیار بیشتری داشته و میتوانید مطابق با میل خود حتی رنگبندی آن را کاملا عوض کنید.
برخی قالبهای موجود در مارکتها، قالبهای پرمیومی هستند که بومیسازی شده و برخی دیگر بصورت طراحی قالب وردپرس از پایه اجرا شده و خاصتر است.
استفاه از قالب های بومی سازی شده رایگان
شما به عنوان یک فارسی زبان به راحتی میتوانید قالبهای مخزن وردپرس را دانلود کرده و آن را خودتان بومیسازی کنید. آموزش بومی سازی قالبها نیز کار چندان سختی نبوده و در نت با کمی جستجو یا با مراجعه به همیار وردپرس میتوانید آن را بیاموزید و قالب موردنظر خود را فارسی کرده و سپس به شخصیسازی آن بپردازید اما این کار باعث داشتن یک تم دلخواه نمیشود؛ مگر اینکه تغییری اساسی در طراحی و کدهای آن بدهید که برای این منظور قطعا باید ماهر باشید تا نظم و استاندارد را بهم نزده و باعث بروز شکاف امنیتی نشوید. به همین دلیل این کار معمولا توصیه نمیشود مگر توسط یک توسعه دهنده حرفهای که به همه موارد واقف باشد. برای قالبهای این چنینی تنها توصیه این است که با کمک همان بخش سفارشی سازی تا جایی که امکانش وجود دارد، قالب را تغییر دهید.
استفاده از کیت های المنتور
با حضور صفحهساز المنتور گویی انقلابی عظیم در وردپرس رخ داد. ابتدا این صفحهساز با رسالت ساخت صفحات گرافیکی روی کار آمد و افراد با کمک آن زیباترین لندینگ پیجها را ایجاد میکردند اما کم کم آنقدر گسترش یافت که تبدیل به یک سازنده وبسایت شد. المنتور دارای کیتهای متنوعی برای ایجاد یک سایت است. این کیتها تمامی صفحات مختلف و ضروری یک سایت را داشته و بسیار منعطف در تغییر هستند. شما خیلی راحت میتوانید آنها را از کتابخانه المنتور دریافت کرده و مشغول به شخصیسازی کامل آن شوید. عملیات راست چین کردن و بومیسازی آن بسیار راحت بوده و کافیست در همان صفحه ادیتور المنتور تمامی این موارد را انجام دهید.
Elementor Template Library به شما امکان دسترسی به صدها طرح صفحه و بلوکهای طراحیشده را میدهد، همگی با تصاویر موجود در سطح بالا که میتوانید آزادانه در سایت خود از آنها استفاده کنید.
ساخت سایت از پایه با المنتور
حال فرض را بر این میگیریم که شما علاقهای به انتخاب چنین قالبهایی هم نداشته و دوست دارید همچنان خاصتر رفتار کنید. یعنی دقیقا مشابه افرادی که سایتی کاملا اختصاصی طراحی میکنند. طراحی به روش اصلی کار سختی بوده و قطعا اگر خودتان بخواهید اینکار را انجام دهید به گذراندن دورهای حرفهای نیاز دارید و باید یک بازه زمانی مشخصی را صرف کنید تا واقعا طراح شوید. اما با وجود المنتور امکان بهتری در اختیارتان قرار دارد. شما با کمک این صفحهساز امکان طراحی قالب وردپرس را به راحتی خواهید داشت.
چگونه از المنتور برای ساخت قالب استفاده کنیم؟
افزونه المنتور را نصب کنید. برای نصب Elementor، مطمئن شوید که نصب وردپرس خود را کامل انجام دادید. در داشبورد وردپرس، به «افزونهها» > «افزودن جدید» بروید و «Elementor» را در نوار جستجو وارد کنید. سپس روی دکمه «نصب» و سپس دکمه «فعال کردن» کلیک کنید.
حال یک برگه را با المنتور به حالت ویرایش درآورید. یک قالب المنتور درج کنید.
اکنون باید در ویرایشگر المنتور باشید. روی «افزودن قالب» کلیک کنید و از میان تمام قالبهای رایگان و پولی انتخاب کنید. توصیه میشود با یک قلب شروع کنید تا بدانید عناصر مختلف صفحه چگونه ساخته میشوند. در واقع ساختار اساسی را به شما نشان میدهد تا از مسیر خود خارج نشوید.
قالب را تمام صفحه کنید.
میتوانید هر صفحهای را در المنتور با عرض کامل بسازید. هر صفحه المنتور از بخشها، ستونها و ویجتها تشکیل شده است. بخشها صفحه را به ردیفهای افقی تقسیم میکنند. ستونها هر بخش را به ستونهای عمودی تقسیم کرده و ویجتها به داخل ستون کشیده و رها میشوند.
یک ویجت یا ابزارک اضافه کنید.
با کلیک بر روی ویجت و سپس کلیک بر روی نماد X یکی از ویجتهای قالبی را که درج کردهاید حذف کنید. سپس، در پنل سمت چپ، ویجت دکمه را جستجو کنید و آن را به قسمت خالی که به تازگی ویجت را حذف کردهاید، بکشید.
تغییر تصویر پس زمینه با کمک المنتور امکانپذیر است.
روی یکی از بخشها کلیک کنید. با این کار تنظیمات بخش در پنل سمت راست باز میشود. به تب میانی «Style» رفته و روی تصویر پسزمینه کلیک کنید. اکنون، تصویر دیگری را انتخاب کرده و آن را وارد کنید.
تغییر فونت با المنتور امکانپذیر است.
به یک ابزارک عنوان در صفحه بروید و روی آن کلیک کنید. تنظیمات عنوان را در پنل سمت راست باز میکند. به برگه میانی «Style» بروید و «تایپوگرافی» را روشن کنید.
قالب های المنتور
قالب پیشفرض: این قالب اصلی است، با سایدبار در سمت راست.
صفحه با عرض کامل: از این قالب زمانی استفاده کنید که نمیخواهید سایدبار ظاهر شده و ترجیح میدهید که محتوا تا ۱۰۰ درصد عرض باشد.
صفحه با سایدبار چپ: زمانی که باید موقعیت سایدبار را تغییر دهید
صفحه خالی: این امکان برای صفحات فرود عالی است، زیرا یک بوم خالی، بدون هدر و فوتر دریافت میکنید تا کل صفحه را با صفحه ساز طراحی کنید.
Page Builder Boxed: این امکان یک قالب بسیار کاربردی است، زیرا عنوان صفحه و تمام فضاهای غیر ضروری مربوطه را حذف میکند.
Page Builder Full Width: این قالب مانند قالب جعبهای صفحه ساز است، اما محتوا به عرض کامل صفحه نمایش میرسد.
جمع بندی نهایی
حال انتخاب با شماست. چقدر کار برایتان حساس است. چندین راه برای داشتن و طراحی قالب وردپرس وجود دارد که میتوانید بهترین و سریعترین راه را با توجه به نیاز خود انتخاب کنید.
نظرات در مورد : آموزش سریع طراحی قالب وردپرس برای سایت