چگونه رزومه بنویسیم ؟

رزومه

چگونه رزومه بنویسیم : معمولا افرادی که برای استخدام به شرکت یا اداره ی مراجعه می کنند باید رزومه داشته باشند. رزومه نشان دهنده سوابق کاری و حتی تجربه های فرد است که به صورت خلاصه نوشته شده است. در رزومه هر فردی مشخص می شود که چه توانایی ها و مهارت های داشته است و اطلاعات شخصی مثل شماره تماس و ادرس و.. نیز در رزومه درج می گردد. اما اینکه ما چگونه یک روزمه را بنویسیم نیز بسیار مهم است و حتما باید با اگاهی کامل اینکار را انجام بدهیم.

طریقه نوشتن رزومه

چگونه رزومه بنویسیم ؟ یک رزومه خوب ، به گونه ی است که وقتی خواننده آن را مطالعه می کند در مورد شخص مورد نظر اطلاعات کاملی بدست بیاورد. نوشتن رزومه کار ساده ی است اما نکات ظریفی دارد که اگر رعایت نشود قطعا سبب ایجاد یک رزومه ناقص خواهد شد. بکار گیری این نکات میتواند سبب شود تا توانایی های شما بهتر مشخص گردند. به همین جهت یک رزومه خوب میتواند در رساندن شما به هدف های کاری و تحصیلی تان موثر باشد.

با توجه به نوع نیاز به رزومه هر بخش آن می تواند بیشتر یا کمتر باشد مثلا ممکن است رزومه شما بر روی فعالیت های کاری و مهارتهای شما در زمینه کار تمرکز بیش تری داشته باشد. اگر برای پذیرش یک دانشگاه در حال نوشتن رزومه هستید بهتر است تمرکزتان را بر روی جزیئات سوابق تحصیلی تان بگذارید و موضوعات دانشگاهی را در رزومه ی خود بیشتر از قسمتهای دیگر پررنگ تر جلوه بدهید اما اگر می خواهید برای پذیرش کار یک رزومه بنویسید که موضوع متفاوت است و باید تمرکز بر روی تجربه های کاری و مهارت های شما باشد.

طریقه نوشتن رزومه 

نگارش رزومه

زمانی که یک رزومه را می نویسید باید بین کامل و جامع بودن روزمه و خلاصه نوشتن آن یک توازن را رعایت کنید و حتما به متعادل بودن آن دقت نمایید.

سعی کنید از مطالبی که هیچ سودی در پذیرش شما ندارند دوری کنید چون اینگونه خواننده شاید حوصله اش را در خواندن تمام رزومه از دست بدهد و نصفه آن را رها کند. مفید و مختصر بودن در نگارش رزومه بسیار مهم است.

در نوشتن باید نظم و سلیقه تان را بکار ببرید و بخش های مختلف را از یکدیگر جدا کنید تا به خوبی قابل تفکیک باشند. باید بین تاریخ و اعداد رزومه فارسی و انگلیسی شما مقایرتی وجود نداشته باشد.

رزومه نباید دارای غلط املائی باشد مخصوصا زمانی که شما می خواهید واژه های تخصصی رشته ی خودتان را در رزومه بنویسید چون تاثیر بسیار بد و منفی در چنین شرایطی بر روی ذهن خواننده به وجود می آورید.

زمانی که نوشتن رزومه به پایان رسید یک نسخه به صورت پی دی اف را برای خودتان داشته باشید تا اگر نیاز بود آن را برای مرکزها یا شرکتهای دیگر نیز ارسال کنید. زمانی میتوان گفت یک رزومه خوب است که همه ی نکات را در خودش جای داده باشد.

نگارش رزومه

بخش های مختلف یک رزومه

هر رزومه ی بخش های مختلفی دارد که نشان دهنده اطلاعاتی از فرد است و همانطور که اشاره کرده ایم با توجه به هدف نوشتن رزومه میتواند با جزئیات بیشتر یا کمتری توضیح داده شوند.

1) اطلاعات تماس : همانطور که از نام این قسمت می توان متوجه شد شامل اطلاعاتی از قبیل شماره تماس ثابت ، شماره همراه، ادرس و… است. این قسمت مهم ترین جز یک رزومه محسوب می گردد که باید با دقت کافی و فراوان نوشته شود. در برخی از رزومه ها لازم است که عکس پرسنلی نیز درج گردد. اگر شما برای هدف تحصیلی در حال نوشتن رزومه هستید بهتر است شرایط فعلی تحصیلی تان را نیز درج کنید. (جنسیت و وضعیت تاهل خودتان را نیز در این قسمت بنویسید).

2) سوابق تحصیلی : به صورت مشخص و به ترتیب سوابق تحصیلی تان را ذکر کنید که باید با عکس باشد. جدیدترین مدرک تحصیلی شما در بالا و مدارک قدیمی تر در قسمت پایین باید ذکر گردد. حتما در جلوی هر قسمت باید طول دوره، تاریخ، محل گرفتن مدرک و… اخذ گردد.

نکته) اگر نگارش برای اخذ پذیرش دانشگاه است بهتر است در این بخش خلاصه ی از سرفصل های را که گذرانده اید را وارد نمایید.

بخش های مختلف یک رزومه

قسمت های مهم در یک رزومه

3) سوابق کاری: اگر می خواهید در شرکت یا اداری استخدام شوید و به این منظور رزومه را می نویسید باید با تمرکز و دقت زیاد این بخش را پر کنید. هر نوع سابقه ی کاری که دارید از جدیدترین تا قدیمی ترین ذکر کنید که جدیدترین سابقه در بالا و قدیمی ترین در پایین قرار می گیرد. تاریخ زمانی که فعالیت کرده اید و سمت خودتان را حتما به صورت دقیق و روشن ذکر کنید.

4) مهارت های زبان: برخی از افراد به جز زبان فارسی بر زبان های دیگری نظیر انگلیسی ، آلمانی، فرانسوی و… تسلط دارند که بهتر است حتما مهارتهای خودتان را نیز درج کنید چون می تواند در پذیرش شما کمک زیادی داشته باشد. اگر بر زبان دیگری تسلط دارید باید مهارت تان را نظیر نوشتن، خواندن و… در قسمت جلوی هر زبان ذکر نمایید.

5) مهارتهای فنی: مهارت های فنی تان را نیز باید در رزومه تان بنویسید. مثلا اگر در دوره های آفیس شرکت کرده اید و به نرم افزارهای آن تسلط دارید و حتی مدرک دریافت کرده اید در قسمت مهارت های فنی ذکر کنید و البته از عکس نیز می توان استفاده کرد.

نکته) دقت کردن در هر قسمت به شما کمک می کند تا به هدف های کاری ، تحصیلی و… خودتان برسید.

Resume و cv یا Curriculum Vitae

شاید بارها با این اصطلاحات روبرو شده باشید ولی هیچ شناختی از این واژه ها ندارید پس درک صحیحی از این اصطلاحات به شما کمک می کند تا رزومه ی بهتری بنویسید.

Resume و cv یا Curriculum Vitae

رزومه معمولا دارای یک یا دو صفحه است که به صورت خلاصه وار نوشته می شود و خواننده برای اینکه تمام آن را مطالعه کند تنها به سه تا چهار دقیقه زمان نیاز دارد. معمولا برای درخواستهای شغلی از رزومه استفاده می کنند  تا بتوانند در جذب نیرو و پرسنل سریعا با توانای ها و مهارتهای شخص اشنا شوند و خوانندگان رزومه زمان کافی داشته باشند تا کل رزومه را مطالعه کنند.

سی وی معمولا دارای دو صفحه یا بیش تر است و زمانی از آن استفاده می شود که نیاز باشد جزئیات بیشتر و دقیق تری در خصوص شخص ارائه گردد.

دانلود فایل خام رزومه

در ادامه می توانید فایل خام رزومه را نیز دانلود کنید و سپس با اطلاعات شخصی تان فرم را تکمیل نمایید:

دانلود فایل خام رزومه

به این پست امتیاز بدید

نظرات در مورد : چگونه رزومه بنویسیم ؟

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *